Monday, March 28, 2011

Tolonglah Jangan Percaya!!!!!!!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Assalamualaikum...

Sila klik sini untuk lebih memahami cerita.

Ak rase sedih gile dengan kes yang seperti ini. Bukan ape, ak pun ade gak pengalaman mcm nie.. Tapi ALhamdulillah lar setakat nie aku tak pernah terlibat ngan benda2 nie sebab aku tak percaya dengan istilah 'cepat kaya' diorang tu... Memanglah kaya kot, tp yang kaya orang2 atas dulu... kalu ko nak jadi kaya gak, ko pun kene jd org atas dulu.. ingat senang nak jadi org atas????

Emm... ad lar satu bisnes nie.. .. tp bukan MLM lar bak kata kawan aku... Hm.. Dari cite kawan2 aku lar kan.. bende2 mcm nie baik, tp bende ni jd x baik bile diorang paksa2 org laen masuk... yang tak boleh blahnya,, sanggup mntak duit dulu sebelum diorang kata setuju untuk masukk... dh lar budak tu terpaksa masuk.. malu plak kalu x masuk.. nanti hilang kawan lar ape lar... geram gile ak dgr.. lepas tu.. duit die habis mcm tu jer... die kena cari orang lar untk dptkan duit die balik... HA!!!!! Ingat senang nak cari orang???? Ingat senang orang nak percaya kita bulat2??? Bankcrupt lar maksudnye... terpaksalar jual product dgn harga yang murah... terpaksa bg bonus lar bg sape yang dapat tlg jualkan... akhrinye jd mcm 2...

Yang paling ak geramnya, pandai plak diorang menipu!!!!... Nak tau diorang menipu mcm mane??? Meh sini ak citer ksah ak je lar kena tpu.. Ak akan ingat sampai ble2 citer ni...

Kisah pertama:-
Ad lar seorang kawan aku nie.. ha!! siapa??? dirahsiakan... dia ajak aku tgok catalog lettop... time 2 plak ak memang nak bli lettop.. die kate dlm catalog nie byk gile lettop murah2.. ak pun percaya lar... so.. dia ajak aku pergi minum kat satu tempat... then... x ade pun catalog lettop.. rupa2 nya diorang nak cite mcm mane diorang cepat kaya...

Kisah Kedua :-
Ad lar seorang kawan ak nie... die ajak aku keluar berjalan.. Ak pun percaya lar bulat2... Ak pun setuju lar nak berjalan2 sbb ak nak releasekan tension... hmm... ttbe kt org nek kreta.. dlm kreta 2, sume org dlm 2 ak x knal.. die bwak lar ak smpi mase tu ak kat mane ntah... then, ak tanye kawan ak sbnrnye nak g mane?? bile die citer jer sbb nye... ak trus suh diorang ntar ak balik... hahahah.... ak mmg x kan terpedaya.. sorryy....

Kisah Ketiga :-
Ni kawan ak nye kisah.. sedih gile.. ad lar sorang kawan ak nie rapat gile ngan sorang budak nie.. ajak makan same.. ajak kluar same.. hmmm.. tup2... skali tngah makan diorang citer bende2 nak jadi kaya cepat nie... yang tak bleh blahnye... kawan ak nie percaya walaupun ak prnh citer kt die yang kawan ak prnh bankcrupt sbb bende2 mcm nie... bile die masuk.. die x tahan gile kene paksa ngan kawan2 die suh jual product tu.. kalu x, mcm2 die ckp kwn ak nie.. malas lar.. x pandai jual lar... sian kawan ak... dh r byk gile assgnment kene buat time 2... ad gak kwan die ni ajak aku.. tp aku ckp x nak jer... heheh.. tp diorang x henti2 tu ajak ak.. sorry to say lar.. ak tau tektik korang... skrg nie kwan ak.. alhamdulillah.. dapat balik lar modal nye.. jual blik pelan2... at least dpt modal drpd rugi kan...

Kisah keempat :-
Ni pun kawan ak nye crita gakk... Ak pling x ska cra diorang nie... die nak ajak kawan aku nie sampai hina product waffle aku... Sure korang dapat agakkan sape kawan aku yang ni... of kos lar partner waffle ak sha... Die nak pnjm kwan die nye asgment,, tp dgn syrat sha kene pergi satu seminar bisnes... hmm.. k... kat sini dorang paksa sha masuk... mentang2 r tau sha tu berduit.. diorang x henti2 pujuk sha... sampai satu hari diorang hina ape yang kita org jual nie x berfaedah lgsung.. x dpt pulangan lumyan... Aduhhh!!!!! sekurang2 nye rezeki kita org halal kot!!! berbeza lar hasil kita org dgn hasil diorang.. diorang 63000 sebulan,, kita org 2000 je sebulan.. hmm... Kalu betul lar income diorang lbh byk dr kt orang.. nape diorang still jalan kaki g kelas same mcm kt org...????? Bleh jwab??? terdiam jer diorang.... puas hati aku.. jgn crita lebih lar!!!

Byk lagi ak nak citer.. tp semua bentuk diorang tpu sume nye same... Ak harap korang x percaya lar bende2 mcm nie... Kalu ad kawan2 korang ajak korang pergi satu tempat,, konon surprise lar ape lar,,, x yah caye... sume nye taktik nak kenekan korang:)

Sekian...

2 comments:

cibow said...

sekarang ni ada pasal yg jual score A?dorg ajak cibo tapi malas ah.

Lyana Mastura said...

hehhehe... yana pun malas cibow... x ad mase:)